Koeru koolipere pani puusad liikuma

Täna (24.03) pidas Koeru Keskkool sünnipäeva-nimelt tähistati 20. traditsioonilist tantsuetendust, millega tehti suur kummardus kõigile, kes varasemalt on seda korraldanud ja eest vedanud.
"Tantsimine on andnud mulle juurde esinemisoskust, julgust võimalusi enesetäiendamiseks," sõnas üks. "Kõige rohkem on kooliajast meelde jäänud just ühistegevused," sõnas teine. "Tõenäoliselt tantsuetenduste pärast on praeguseks saanud minust tantsuõpetaja," võttis mõtte kokku kolmas vilistlane. Nende kõigi jaoks on tantsuetendused olnud hindamatu tähendusega ning paljudel on olnud võimalik saada esimesed korraldamise kogemused just tantsuetenduse juures osaline olles.
Esimene omataoline tantsuetendus toimus 2000. aastal. "Viimane etendus toimus 3 aastat tagasi, vahepealsel ajal oli koroonast mõjutused päris suured," selgitas korraldaja Kirsika Ilmjärv ja lisas, et muidu on ettevõtmine olnud järjepidev ning igal aastal on olnud etendus erineva teemaga ja meeldejääv. "Praegused algklassid polegi varem tantsuetendusel osalenud, mistõttu oli see neile hea proovikivi ja samas ka emotsioonide tekitaja."
20 aastat tantsuetendusi on kokku toonud üle 10 000 inimese ning lavalt on käinud läbi üle mitme tuhande noore erinevatest põlvkondadest. Nende oma säratunniks oli 2010 aasta tantsuetendus, mida kajastas ka uudistesaade reporter ning millele järgnes suur lumetorm Monika, milletõttu nii mõnelgi osalejal ja vaatajal tuli pingutada, et koolist tagasi koju saada.
Tantsuetenduses tegi kaasa kogu kool, kes aitas korraldusega, kes tantsis. Lisaks oli kaasatud ka vilistlasi, kes andsid enda panuse nii juhendamisse, tehnilisse poolde kui ka üldisesse korraldusse. Tantsuvarbaid sai liigutada nii rahva-, line- kui ka showtantsu rütmis- läbi etenduse näidati, et tantsumaailm on kirju ning kõigil on võimalik leida sobiv stiil. Tantsurütmis liikus ka Järva valla maskott Hundu.
"Etenduse kontseptsioon aitab mõtestada väärtust, mida tantsuetenduse traditsioonendas kannab. mida see annab ühele koolile, kui kõik tulevad kokku ja tantsivad," selgitas etenduse mõtet kooli ajaleht Koikera.
Lisaks kaunitele rütmidele ja veel kaunimatele tantsudele, sai mälu teritada mälumängus, kus tuli ära arvata pilte ja esemeid eelnevatest etendustest. Juubelile kohaselt tänati ka etendustesse panustajaid. Tantsuetenduse lõpetas säraküünaldes tort, mille peale kõik ühiselt tantsima hakkasid.