Kalamatsi Meierei pälvis regionaalmaasika

Tänavusel regionaalmaasika konkursil pälvisid piirkondlikku arengut toetava tegevuse eest auhinna mitmete ettevõtmiste eestvedajad toidukultuuri juurutajatest turismi edendajateni välja.

Kõiki proovile panevatel aegadel on inspireerivad ja ettevõtlikud kohalikud tegijad eriti hinnas. Seekordsed piirkondlikud tegijad on osanud ja suutnud viimaste aastate keerukates aegades leida võimalusi uueks hooks ja see väärib austust,"  rääkis rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus, kes täidab hetkel ka riigihalduse ministri ülesandeid.

Tema sõnul panustavad tänased auhinnasaajad kohalikku ellu erinevalt, olles tööandja, piirkonna turismi edendaja, aga ka kohaliku toodangu turustaja.
„Näiteks on 12 aastat tagasi väikeselt alustanud Kalamatsi väikemeierei jõudnud oma toodetega poodidesse üle Eesti ja muutunud lemmikuks tipprestoranides, restoranide peakokad on ettevõtte hinnanud lausa aasta parimaks kohalikuks meiereiks," lisas minister.

Kokku
pälvisid regionaalauhinna viis nominenti:

 

Regionaalarengu konkursile sai 8. maini esitada isikuid, organisatsioone ja ettevõtteid, kes paistsid 2021. aastal silma regionaalarengut toetava ettevõtmise või teoga. Kas edendati siis piirkonna majandust läbi töökohtade loomise, pakuti piirkonnale omaseid tooteid ja teenuseid või aidati muul moel oluliselt kaasa piirkonna eripära säilimisele ja arengule.

 

Tänavusele konkursile laekus kokku 18 taotlust (17 kandidaati) ja auhind anti välja üheksandat korda. Auhinnasaajaid tunnustati Eesti klaasikunstniku Maret Sarapu tehtud klaasist maasikaga, mis anti pidulikul vastuvõtul Stenbocki majas üle peaminister Kaja Kallase ja rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse poolt 15. juunil.

 

Eelmisel aastal pälvis regionaalmaasika Järva valla ettevõtja, OÜ Tanksemäe Saffer juht Marek Balder, kelle pidada on Järva vallas kolm väikest maakauplust ja kaks söögikohta. 2019. aastal sai maasika 2018. aasta septembris rakendunud Järva valla äpp, mis esimesena Eestis andis võimaluse suhelda vahetult ja mugavalt oma koduomavalitsusega.