Tõotab tulla põnev malevasuvi

Eile algas Järva vallas malevasuvi. Järva valla õpilasmaleva ehk JÕM-i esimeses vahetuses, mis kestab 14. 30. juunini, alustas tööd kaheksa rühma 84 malevlasega, teises vahetuses 1. 12. augustini saab kolmes rühmas tööd teha 35 malevlast ehk kokku on malevlasi sel suvel 119.

 

Malevajuht Aune Suve tunnistas, et huvi malevas töötamise vastu oli oodatust väiksem, rohkem tahtjaid oli vaid Aravete rühma ja kes sinna ei pääsenud, paigutati ümber teistesse rühmadesse.

Ukraina noored said end malevasse registreerida alles 3. juunil. Mõtlesime, et kui neile aprillis seda võimalust pakume, on nad suveks ehk juba koju pääsenud. 3. juunil ühtegi avaldust ei tulnud, kuid sotsiaaltöötajate abiga see info peredeni jõudis ja nüüd on huvilisi kolm: neist kaks noormeest saavad koos JÕM-iga osaleda esimese vahetuse vabaajategevustes ja hakkavad ühe eraettevõtja juures tööle veidi hiljem, üks noor saab tööd augustis ehk teises vahetuses," ütles Suve.

 

Peetri rühma liikmed värskendasid eile Öötla bussioote paviljoni rohelist ja kollast värvi ja lehvitasid rõõmsalt kõigile möödujatele. Teine pool tegi sama tööd Vodja bussipeatuses.

Rühma juht Eve Orlovski ütles, et rühmas on neid üheksa, kaks noort tuli neile Ahulast. Peetri rühma eripära on, et ühelt objektilt teisele liigutakse ratastel. „Eile uhasin kahe bussipeatuse vahet, kokku tuli 42 kilomeetrit. Aga täna on kahjuks rehv katki ja rattaga sõita ei saa," rääkis Orlovski. „Homme sõidame Järva-Jaani noortekeskusesse, kus toimub töötukassa koolitus, aga mitte rattaga."

Töötee viib malevlased veel Kilplalasse, Müüslerisse puid laduma, Esna Galeriisse ja mujale. „Vaba aega veedame bowlingusaalis, Tartus Ahhaa teaduskeskuses, lõpureisile Jurmalasse sõidame koos Albu ja Aravete noortega," ütles Orlovski. Tõotab tulla põnev malevasuvi.