« Tagasi

Toidupiirkond 2022 Järvamaa valmistab videoretsepte

On teada tõsiasi, et pilt ütleb rohkem kui 1000 sõna, seepärast valmivad toidupiirkond 2022 Järvamaa meeskonna tellimusel video ja -retseptid, mis kannavad just maakonna toiduidentiteeti.

Valmis on pokteilide ehk piimatoote baasil tehtud segujookide valmistamise sari, mis sai üles võetud septembris Taikse Laste restos Nami-Nami retseptikogu omaniku Pille Petersoo juhendamisel. Teine videoretsept on meeleolukas traditsioonilise Eesti magustoidu lumepallisupi uue arenduse lugu, mis filmiti augustis kohvik-resto Ajatu köögis koos kokkade Kaia ja Tarmo Kaugerannaga. Seda assisteeris Eesti toidu Jaapanis maaletooja Keiko Sasaki. Retseptides kasutatakse, kas kohalikku toodangut või tunnuslausele omast toorainet piima.  Kolmas retsept pajatab tammsaarelikust odrakruubisalatist, mille tegi valmis Emmeliine toidutoa perenaine Kadi Truus ja Kalamatsi meierei kitsejuustust teeb hõrgutist  Vodja kooli kokk Kristiina Krönkvist. Lisandumas on veel mõni retsept, kus valmistatakse Järvamaal toodetud toidust või maakonna looga seotud roogasid.  Kõik retseptid saavad valmis oktoobri lõpuks.

Videoretseptid on vaadatavad Visit Järva youtube kanalil ja kodulehel www.jarvamaakohaliktoit.ee. Videote kaameratöö ja montaaži teeb projektimeeskonna tahte järgi videograaf Priit Jõesaar. Aitäh Valio Eestile ja Kalamatsi meiereile piimatoodete eest.

Toidupiirkond 2022 Järvamaa maitsete aasta lõpuks valmib samadelt tegijatelt lühifilmike Järva maitsetest ja siinsetest toidu tootjatest. Projekti juhib Kristina Gudinas ja turunduslikku nõu annab Piret Sihver.

2022. aasta toidupiirkonna projekti Järvamaal viib ellu SA Järvamaa koostöös kahe Järva maakonnas tegutseva Leader-tegevusrühmaga – Järva Arengu Partnerid ning Lõuna-Järvamaa Koostöökogu.

 

Teate koostas ja lisainfo:

Piret Sihver

Toidupiirkond 2022 Järvamaa turundusnõustaja

piret@jarva.ee